Facultatea de Farmacie, mesaj de încurajare și mulțumire adresat farmaciștilor şi asistenţilor de farmacie

Reprezentanții Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș au transmis un mesaj de încurajare și mulțumire farmaciștilor şi asistenţilor de farmacie, pe care îl redăm în rândurile de mai jos:

Trăim în aceste zile o situație în fața căreia medicii și farmaciștii trebuie să găsească soluții, să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate, profesiile, una față de cealaltă, și ambele, față de semenii lor.

Am auzit zilele acestea în mass-media vorbindu-se permanent despre medici ca despre eroi, ca despre oameni de sacrificiu în fața unui examen al vieții. Suntem absolut de acord și ne alăturăm celor mulți care gândesc astfel, felicitându-i și urându-le succes în lupta în care s-au angajat prin jurământul lui Hipocrate.

Dar farmaciștii? Ei oare nu merită un mulțumesc și un cuvânt de încurajare pentru tot ceea ce fac în aceste zile și nu numai? Nu sunt ei cei din spatele cortinei fără de care actul medical nu ar avea finalitate?

Dintotdeauna, într-o farmacie, farmacistul își suplinește atribuțiile, nu doar eliberează și verifică înțelegerea corectă a tratamentului de către pacient; își asumă roluri suplimentare, complementare, de încurajare în aceste vremuri.

Merită oare să-i neglijăm?, sau merită să-i respectăm, să fim alături de ei și să le transmitem că suntem mândri că au reușit să transpună în practică tot ceea ce li s-a insuflat în perioada formării lor profesionale, că au transformat această profesie medicală într-una cu adevărat nobilă prin modul în care o practică!

Felicitări, dragi colegi farmaciști și asistenți de farmacie! Ați demonstrat, ca de atâtea ori, că aveți o pregătire și o dăruire de excepție!

Facultatea de Farmacie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram