Fenomenul știrilor false, explicat de specialiști

2Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, prin coordonatorul acestuia, șef de lucrări dr. Cosmin Popa, a organizat, în data de 8 mai 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș, evenimentul intitulat „Fenomenul „Fake News” și manipularea psihologică”, al cărui invitat a fost prof. dr. Daniel David.

Într-o lume în care suntem „bombardați” cu știri false și în care studii serioase din medicină sau psihologie sunt contestate de anumite mișcări „anti”, se impune o filtrare informațională rațională cu scopul de a diferenția informațiile științifice adevărate de cele pseudoștiințifice și false.

Prof. dr. Daniel David, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a oferit o explicație științifică a fenomenului de știri false și a mecanismelor implicate și cum pot fi acestea controlate din punct de vedere psihologic.

1

5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram