FOTO: Aproximativ 150 de medici din întreaga țară au participat la Cursul Internaţional de Osteoporoză cu Certificare în Osteodensitometrie

Foto curs osteoporoza (2)Aproximativ 150 de medici din Târgu Mureș, Iași, Craiova, Oradea, Cluj și Constanța au participat, în perioada 29-30 martie 2019, la Cursul Internaţional de Osteoporoză cu Certificare în Osteodensitometrie de la Târgu Mureș, organizat de International Osteoporosis Foundation (IOF), International Society for Clinical Densitometry (ISCD), în colaborare cu Asociația ASPOR, Societatea Română de Endocrinologie și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Potrivit organizatorilor, manifestarea s-a bucurat de mare succes. „Deși majoritatea conferințelor și evenimentelor ASPOR au avut loc până acum toamna, explicabil dacă ne gândim la data Zilei Mondiale a Osteoporozei (20 octombrie), am decis că o schimbare de calendar și locație ar aduce un nou elan organizației noastre și, mai ales, un nou entuziasm unor activități de educație medicală deja tradiționale”, a transmis dr. Salvina Mihalcea, vicepreședintele ASPOR, care a subliniat că locația evenimentului, Palatul Culturii din Târgu Mureș, a reamintit participanților de legătura dintre medicină și artă.

Foto curs osteoporoza (5)

„Dar și știința și-a făcut loc cu succes în frumoasa sală datorită înaltei ținute a lectorilor: prof. dr. Cătălina Poiană (Institutul C.I. Parhon), conf. dr. Carmen Barbu (Spitalul Universitar de Urgență Elias), prof. dr. Ionela Pașcanu, conf. dr. Mariana Cevei și din partea ASPOR dr. Gasparik Andrea Ildiko, dr. Salvina Mihalcea și Bartha Zsuzsa, kinetoterapeut”, a afirmat vicepreședintele ASPOR.

Foto curs osteoporoza (6)

Dr. Salvina Mihalcea a arătat că datorită succesului înregistrat, organizatorii s-au gândit deja la ediția din anul 2020. „Privind la tinerii medici din sală, veniți în dorința de a se instrui nu numai din Târgu Mureș și împrejurimi, ci și de la Iași, Craiova, Oradea, Cluj și chiar Constanța, cu siguranță nu pe drumuri ușoare, ne-am amintit de entuziasmul tinereții și începutul activității noastre la ASPOR, de activitățile cu pacienții și de numeroase simpozioane și conferințe organizate în trecut. A fost un punct de cotitură căci ne-am dat seama că de acum vom mai organiza astfel de evenimente, dar mereu pentru colegi mult mai tineri”, a mai adăugat dr. Salvina Mihalcea.

Foto curs osteoporoza (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram