Gólyák hete a MOGYE-n

Az új egyetemi tanév gyors léptekkel közeledik. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem új diákokat kap, olyan fiatalokat akiket a tudásszomj hajt és akiket “gólyáknak” nevezünk, mert kicsik, ijedtek és ártatlanok. Az első év a legfontosabb egy egyetemista életében. Hogy bebizonyítsuk, hogy valóban így van, egy memorizációs feladatot ajánlunk:  Képzeljétek el, hogy mit éreztetek, amikor először léptetek az egyetem épületébe vagy amikor az első előadás alatt ültetek, esetleg milyen volt az első pótvizsga. Középiskolai diákból a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatójává való átmenet nehéz, azonban hogy megkönnyítsük ezt a folyamatot, mi, a MOGYE kollektívája megszerveztük a Gólyák hete programot. Ez az első MOGYE70 rendezvénye a 2015-2016-os egyetemi évnek. sapt bobocilor
Ez a rendezvény az egyetemkezdés előtti héten, szeptember 23-26 között kerül megtartásra. Akik hamarabb érkeznek Marosvásárhelyre, kedden, szeptember 22-én részt vehetnek a Meet and Greet nevet viselő ismerkedésen a La Frog kávézóban esti 18 órai kezdettel.  Az első nap lehetőséget ad a leendő egyetemistáknak, hogy jobban megismerjék a környezetüket A város túráján 16 órai kezdettel, amelyet a Bang the Pub követ 22 órától a Morpheus Pub-ban.
A második nap a gólyák a számukra megszervezett vásárra vannak meghívva, amelyen részt vesznek a diákszervezetek, a MOGYE kommunikációs osztálya és a szakcégek termékeik bemutatása véget. A nap azonban nem zárul le itt, délután lazulásra kerül sor a Salus per Aquam komplexumban, este pedig tematikus mulatság várja a fiatalokat. A Liga Studenţilor, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség, a Gyógyszerészhallgatók Egyesülete és a Fogorvostanhallgatók Egyesülete a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemmel partnerségben színes programot állítottak össze, amely magába foglal szabad ég alatti tevékenységeket, könyvvásárt, kikapcsolódást és ismerkedéseket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram