Ianuarie, luna conștientizării cancerului de col uterin. Eveniment online dedicat educației sexuale

Departamentul de Sănătatea Reproducerii și Anti-SIDA din cadrul Ligii Studenților din Târgu Mureș organizează miercuri, 13 ianuarie 2021, începând cu ora 18.00, primul eveniment online din acest an dedicat educației sexuale, în contextul în care luna ianuarie este luna conștientizării cancerului de col uterin.

Evenimentul se va desfășura în cadrul seriei „Discuții și contribuții” și îl va avea ca invitat pe Silviu Istrate (@faiarsilviu), creator de conținut online. Evenimentul va avea loc pe pagina de Instagram a invitatului.

„Ne-am dorit o serie de sesiuni online în care să discutăm lucruri din sfera sănătății sexuale și nu numai, alături de oameni tineri și frumoși care empatizează cu scopurile noastre și ale căror voci sunt ascultate de tineri. Ianuarie este luna conștientizării cancerului de col uterin. Se cunoaște de ani de zile că această formă de cancer se află în legătură directă cu virusul HPV. Vaccinul anti HPV a dat rezultate excepționale în multe țări, iar acesta se recomandă indiferent de sex. Din păcate, în schimb, România la acest capitol e codașă. Miercuri, 13 ianuarie, vom discuta mai multe lucruri pe care orice tânăr trebuie să le cunoască despre acest subiect”, au transmis organizatorii evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram