Invitați din nouă țări, la Conferința Internațională în Drept, Administrație Publică și Medicină

IMG_6323Consorțiul Universitar Tîrgu Mureș, format din Universitatea „Petru Maior” și Universitatea de Medicină și Farmacie, organizează, în perioada 26-27 octombrie, la Tîrgu Mureș, un nou eveniment comun, a șasea ediție a Conferinței Internaționale în Drept, Administrație Publică și Medicină „Liability for democracy”.

Deschiderea festivă a manifestării științifice a avut loc joi, 26 octombrie, în Aula Universității „Petru Maior”, în prezența prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rectorul Universității „Petru Maior”, prof. univ. dr. Angela Borda, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Lucian Chiriac, președintele Conferinței, Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, prof. univ. dr. Szabo Zsuzsanna, de la Universitatea „Petru Maior”, a reprezentanților celor două universități și a oaspeților din țară și din străinătate. În cadrul ceremoniei, s-a punctat faptul că interdisciplinaritatea reprezintă o realitate, astfel încât colaborările de acest fel sunt absolut necesare.

Aproximativ 100 de invitați din nouă țări se află la Tîrgu Mureș, ceea ce arată un interes larg pentru această manifestare. În cadrul celor trei secțiuni ale conferinței vor fi prezentate lucrări care supun atenției probleme de actualitate din domeniile Drept, Administrație Publică și Sănătate Publică. De asemenea, vor avea loc și workshop-uri cu următoarele teme: „Medicine and Law”, „The Role and Importance of Collaboration between European Universities in the Implementation Process of Common Educational Programs in Public Administration”, precum și o sesiune specială cu tema: „Legality and Legitimacy in the Economic Process”.

Pe lângă partea științifică, organizatorii le-au pregătit oaspeților străini o vizită a campusului Universității de Medicină și Farmacie și o vizită în Cetatea Sighișoarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram