„Istoria se face altfel la UMFST!”

Istoria nu este doar o înșiruire de date cronologice și evenimente trecute, dimpotrivă, istoria se dovedește a fi o călătorie fascinantă și emoționantă! 

Studenții programelor de studiu Istorie, anul I și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, anul III, au avut ocazia să fie mai aproape de faptele trecutului printr-o experiență inedită, devenind martori ai unor momente de redescoperire și reconstituire istorică. Coordonați de către conf. dr. Georgeta Fodor și lect. dr. Fábián István, aceștia au vizitat expoziția „Mureșeni în tranșeele Marelui Război”, organizată de către Muzeul Județean Mureș, Secția de Etnografie și Artă Populară, ghidați de către curatorul expoziției, cercetătorul dr. Marc Dorel.

„Tematica expoziției surprinde cronologic implicarea mureșenilor și spațiului mureșean în marile evenimente prilejuite de izbucnirea și derularea Primului Război Mondial, începând din 1914 și se extinde până în 1922, fiind astfel gândită de la început , încât să marcheze pe module și etape eșalonate, nu doar centenarul războiului, ci și apropierea centenarului încoronării suveranilor români. Metodologia de abordare a proiectelor a fost multidisciplinară, din perspectiva: istoriei, arheologiei, etnologiei și antropologiei – inedită și sub multiple aspecte muzeologice.”, se transmite pe pagina web a Muzeului Județean Mureș.

Dacă aveți o curiozitate din domeniul istoriei, vă așteptăm mesajele pe adresa de e-mail: student.laistorie@umfst.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram