Jurnal medical lansat de UMF

jccn”The Journal of Critical Care Medicine” este o revistă internaţională de înaltă calitate cu o frecvenţă de 4 numere pe an, lansată, de către Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş. Temele acoperite de acest jurnal includ stările patologice ale pacienților critici dintr-un spectru larg de arii terapeutice variind de la Chirurgie Generală la Cardiologie, Medicină Internă, Pneumonologie, Neurologie și Medicină de urgență.

Acest jurnal are ca principal scop publicarea unor studii medicale de înaltă calitate despre noile descoperiri și avansări în domeniul diagnosticării și tratării pacientilor din sfera medicinii critice; studii variind de la cele Biomedicale, studii ale dezvolatării tehnologiei medicale sau studii despre etica medicală. Acest jurnal se adresează întregii comunități medicale, dar in special țărilor din centrul și estul Europei, având ca țel promovarea studiilor medicale din perspective regionale, specifice pentru această partea a Europei, dar nu restrânse la aceasta. În acest jurnal vor fi publicate de asemenea articole internaționale cu scopul de a contribui la o mai bună înțelegere a bolilor care aduc pacientii în stări critice.

„Primul număr deja a apârut, a fost deja trimis spre indexare în baza de date internațională și va fi o publicație științifică de mare valoare pentru universitate și nu numai” a declarat profesorul doctor Leonard Azamfirei, rectorul unversității.

Mail multe detalii găsiți pe site-ul oficial al publicației jccm.ro

Vlad Vunvulea – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram