Jurnalistul Adelin Petrișor, invitat la UMF Tîrgu Mureș

medicina de razboi banner blogUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează marți, 27 martie 2018, la ora 18.00, în Amfiteatrul Facultății de Farmacie, o conferință susținută de către jurnalistul Adelin Petrișor, unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de război din România. Evenimentul va fi moderat de către rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Adelin Petrișor a fost corespondent în mai multe zone de conflict ale lumii, printre care amintim: Afganistan, Irak, Libia, Liban, Egipt, Algeria, Albania, Cisiordania și Gaza. Despre experiențele din teatrele de operațiuni va vorbi în cadrul conferinței.

Până în prezent, Adelin Petrișor a fost distins cu 6 premii ale Asociației Profesioniștilor de Televiziune. În 2000 și 2002, a obținut premiul pentru corespondențe de război. În anul 2003, a primit Marele Premiu APTR pentru transmisiunile de la Bagdad, în anul 2007 premiul pentru cel mai bun reportaj, „Guantanamo-periferia lumii libere”, iar în anul 2009 premiul pentru documentar politic. Tot în 2003, alături de alți colegi din presă, MAE și CNA l-au declarat „Corespondentul anului”.

Din septembrie 2010, Adelin Petrișor este realizator TVR.

Invităm întreaga comunitate academică să participe la această conferință.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram