Lansare de carte la UMFST Târgu Mureș

4801Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș va găzdui luni, 27 mai 2019, începând cu ora 14.00, evenimentul de lansare a cărții „Roland Barthes: mitologii românești”, de Alexandru Matei.

Evenimentul va avea loc în sala R39 (str. Nicolae Iorga, nr. 1, clădirea R). Participă: prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan și lector univ. dr. Corina Bozedean.

Alexandru Matei este doctor în literatură franceză la Facultatea de Litere a Universității din București și la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris. În timpul studiilor sale doctorale (2003-2006), a beneficiat de o bursă a Guvernului francez. Pentru documentarea eseului despre Roland Barthes a avut acces la Fondul de carte consacrat autorului de la Biblioteca Natională a Franței. Atunci când nu scrie cărți, Alexandru Matei contribuie cu eseuri, cronici și articole la principalele reviste literare din România și face traduceri. „Neutrul. Note de curs la Collège de France 1977-1978” de Roland Barthes, a apărut recent în traducerea sa (Editura Univers, 2017).

La eveniment este invitată să participe întreaga comunitate academică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram