Atelier de traducere la Facultatea de Științe și Litere

Atelier de traducereFacultatea de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș organizează luni, 27 mai 2019, începând cu ora 10.00, în sala R36 (str. Nicolae Iorga, nr. 1, clădirea R), un atelier de traducere pe marginea cursurilor ținute de Roland Barthes la Collège de France. Atelierul va fi ținut de lector univ. dr. Alexandru Matei. Alături de el va fi lector univ. dr. Corina Bozedean.

Evenimentul se adresează studenților Facultății de Științe și Litere și nu numai. Acesta va fi urmat de lansarea volumului „Rolland Barthes: mitologii românești”.

Alexandru Matei este doctor în literatură franceză la Facultatea de Litere a Universității din București și la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris. În timpul studiilor sale doctorale (2003-2006), a beneficiat de o bursă a Guvernului francez. Pentru documentarea eseului despre Roland Barthes a avut acces la Fondul de carte consacrat autorului de la Biblioteca Natională a Franței. Atunci când nu scrie cărți, Alexandru Matei contribuie cu eseuri, cronici și articole la principalele reviste literare din România și face traduceri. „Neutrul. Note de curs la Collège de France 1977-1978” de Roland Barthes, a apărut recent în traducerea sa (Editura Univers, 2017).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram