Liga Studenților- 25 de ani de existență

lstgm            În data de 1 Martie  2015, Liga Studenților Tîrgu Mures va împlini frumoasa vârstă de 25 de ani, reprezentanții ligii, voluntarii si stundenții au început cu o petrecere de deschidere a festivității.

În urmă cu aproape 25 de ani, un grup de studenți care au considerat absolut necersară creearea unei organizații care să le reprezinte drepturile si interesele…asa s-a născut Liga Studenților Tîrgu Mureș, supranumită LSTGM. Defapt este o organizație non profit, cu caracter socio-profesional, autonomă creată pentru a apăra și promova drepturile și interesele studenților din Universitatea de Medicină și farmacie din Târgu Mureș, indiferent de sex, religie, etnie, naționalitate sau convingeri politice, prin toate mijloacele legale de care dispune.

Chiar dacă conducerea Ligii s-a schimbat de-a lungul anilor, scopul a rămas acelasi, precum declară Corina Maier, secretar general al Ligii: “Puține sunt locurile în care găsești la nevoie, un sfat util, o explicație sau pur si simplu o vorbă bună și de fiecare dată o echipă de oameni extraordinari.”

În funcție de necesitățiile sau probleme studențiilor, Liga are în total 12 departamente în funcție de domeniu: Departament de Sănătate publică; de Cultură; de Integrare studenți; de Proiecte; de Resurse umane; de Educație medicală; de Mobilități; de Sport și turism; de Media și PR; de Studenți internaționali; de Medicină dentară și de Farmacie. Datorită multitudunii de studenți implicați și a experienței acumulate de-a lungul anilor, evenimentele organizate de LSTGM sunt adevărate hituri în răndurile studenților, dar nu numai. Anual, înainte de admitere, o echipă de numeroși voluntari organizează o serie de simulări pentru elevii claselor a 12-a în vederea testării cunoștiințelor pentru examenul de admitere. Tot pentru liceeni, dar de aceasta dată pentru elevii claselor a 11-a se organizează anual școala de vară care permite elevilor să experimenteze viața de student la UMF Tîrgu Mureș timp de o săptămână. În luna Mai, Liga organizează congresul științific internațional Marisiensis adresat în principal studenților de la Universitățiile de Medicina din întreaga țară, dar și studenților internaționali. Un alt eveniment marca LSTGM este festivalul Medifun care are loc anual după sesiunea de vară, constănd într-o serie de probe pe echipe de-a lungul a 5 zile unde distracție este garantată.

În concluzie, după 25 de ani de activitate, Liga studențiilor s-a dezvoltat și s-a adaptat societății curente, iar in cadrul acestei celebrări, sămbătă 28 Februarie va avea loc  un Cocktail Party la Sala mică a Palatului culturii unde sunt invitați reprezentanți ai UMF cât și studenții. Pe această cale dorim să îi felicităm pe toți cei care sau implicat în acțiunile LSTGM de-a lungul anilor. La mulți ani

Vlad Vunvulea – voluntar blog.lstgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram