Locuri neconvenționale pentru învățat

Cu toții suntem stresați în sesiune, nu degeaba o mai și numim „Stresiune”, parcă ne și pierdem mințile când ne gândim că dacă ajungem la 10:00 nu mai găsim cel mai bun loc din bibliotecă sau ne pierdem locul din sala de lectură..

Fiecare dintre noi, studenții, avem locul nostru și stilul nostru și nu tuturor ne place foșnăitul din bibliotecă sau scârțâitul ușii când cineva iese. Unii nu pot învăța acasă, alții nu pot învăța la bibliotecă, dar una din cheile succesului este varietatea !

Nu strică să mai schimbi peisajul din când în când, în loc să te încui într-o camer (de apartament sau cămin) și să stai acolo zile la rând cu carțile în față. Așa că noi, venim cu sugestii privind cele mai ciudate locuri de învățat din campusul UMFTGM și nu numai!

sesiune

  1. Salus Per Aquam – Poate că sună bizar dar gândește-te câtă liniște îți poate oferi și totodată cât de comfortabile sunt șezlongurile! Când te-ai plictisit de neuro sau de fiziologie foarte repede te poți deconecta pentru câteva minute iar apoi o poți lua de la capăt.
  2. Cantina – Chiar dacă mirosul de mâncare ți se pare că te-ar moleșii, parcă mai bine digeri anatomia.
  3. Grădina Botanică – O sugestie bună zicem noi, pentru sesiunile de vară în care toropeala parcă îți înmoiare creierul, și parcă numa bine e la umbră și la răcoare.
  4. În localuri – Evident că dimineața îți e greu să te mobilizezi să pui mâna pe cursuri ce să mai vină vorba de micul dejun. Uneori te multumești și cu un biscuite, dar ce ar fi dacă te-ai răsfăța din când în când cu un mic dejun bogat și o cafea mare care îți sunt aduse direct la masă și mai apoi poți învăța în voie! Și venind vorba de alegerea localului în zona căminelor ai de unde alege!
  5. La bunici/la țară – În era rețelelor de socializare e foarte dificil să îți lași deoparte smartphone-ul și să te concentrezi pe cursuri, mai ales dacă e și un subiect care îți dă bătăi de cap ( biochimie, anatomie). Cum ar fi dacă ai merge într-un loc fară semnal unde nu ai avea altceva de făcut decât să studiezi și să ieși apoi în „liniștea satului” să îți oxigenezi creierul!

Așadar, pornește în căutarea unui loc din campus, sau nu numai, în care să poți învăța în voie! Câteva idei ți-am dat și noi!

 

Ignat Andreea-Melania, voluntar blog.umftgm.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram