Admiterea prin ochii unui student admis

Sunt sigur de faptul că fiecare dintre noi este într-o anumită măsură „speriat” de ceea ce înseamnă nou. Ei bine, nici eu nu am fost ferit de acest sentiment. Atât de multe decizii de luat într-un timp atât de scurt. Bacalaureat, dar înainte de asta trebuie să ştii deja ce facultate alegi, apoi admiterea. Şi pentru că în fiecare clasă există şi genii care se pregătesc cu „10 ani” înainte, stresul şi disperarea ating puncte maxime.

baron

Ei bine, acum sunt student al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, dar  nu stresul şi disperarea m-au adus aici, ci dorinţa mea de a face bine! Ştiţi când mi-am dat seama că nu acei 10 ani de „pregătire” contează? În ziua admiterii! Da, poate sună bizar, însă atunci am văzut totul cu alţi ochi. Am simţit că locul meu e acolo, că urmează să fac ceva bun pentru mine şi pentru ceilalţi. Atât de mulţi oameni la un loc strânşi pentru aceeaşi cauză. Holurile pline, unii stresaţi îşi rugau părinţii să le adreseze întrebări din materie, alţii îşi relaxau creierul cu o cafea, alţii râdeau. Puteai să treci prin toate stările în câteva secunde. M-am infiltrat şi eu, am intrat în discuţii, am dezbătut subiecte, am auzit argumente inteligente, am glumit pe seama admiterii pentru a destinde atmosfera şi deja aparţineam locului. Sute de oameni eram şi oarecum simţeam teama eşecului, însă dorinţa mea era mult prea mare pentru a lăsa frica să mă doboare. Cum sa nu reuşesc? Când mi-au trebuit doar câteva minute pentru a-mi da seama că am făcut cea mai bună alegere.

Sunt situaţii limită când întreaga percepţie asupra unui lucru ţi se poate schimba într-o secundă. Admiterea a fost una dintre acele situaţii. A fost stres, dar CONSTRUCTIV! Acesta este cuvântul pe care nu trebuie să îl uitaţi. Dacă aveţi curaj, efectul nu poate fi decât constructiv. Nu am uitat nicio secundă motivul pentru care am venit şi asta m-a antrenat în fiecare zi de atunci. Chiar dacă începutul va fi greu, va sfătuiesc să perseveraţi şi să nu vă fie frică de nereuşită. Uneori, o greşeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă. Succes!

PS: Detalii despre admiterea din 2017 găsiți AICI!

Andreea Vîlcan, voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram