”Vita stuDentis”: De la entuziasm, creativitate și implicare la TRADIȚIE și CONTINUITATE

Știți care este rezultatul entuziasmului, creativității și implicării?
Ei bine, poate răspunsul nu îl știm nici noi, dar prin activitățile, energia și dorința de a oferi oamenilor ceva diferit, încercăm să găsim o cale spre deslușirea acestui mister.

Comunitatea studențească de la Medicină Dentară se recomandă de câțiva ani buni prin activități ieșite din tipar, activități ale studenților pentru studenți, iar feedback-ul și impactul ne face să credem că suntem pe un drum bun.

În anul 2015, prin eforturile unui grup de 30 de studenți coordonați de un cadru didactic implicat și dornic să aducă ceva nou pentru viața studențească de la UMF Tîrgu Mureș a luat naștere un proiect studențesc inedit, revista ”Vita stuDentis”. O publicație care îi ajută pe studenții de la stoma să încerce încă ceva nou, pe lângă nenumăratele proiecte ale OSMD-ului. Totul a început din entuziasm, creativitate și dorință de implicare, iar acum suntem la apariția cu numărul 4 și totul datorită unei colaborări cât se poate de fructuoase dintre studenți și cadrele didactice, pentru că fără un supervizor și coordonator nu există o cale spre definitivarea acțiunilor, de aceea mulțumim doamnei Șef lucr. Dr. Molnar-Varlam Cristina pentru răbdare, implicare, sfaturi și ajutor.
Vita Studentis 1Vita Studentis 2

Revista ”Vita stuDentis” vă aduce cel mai bun material scris dintre gândurile studenților despre viața de facultate și despre acea viață pe care și-ar dori să o aibă, un manifest liric despre cum vedem noi calea spre evoluție și a deveni mai buni pe zi ce trece. Pentru a deveni un medic desăvârșit, o persoană ce vindecă oameni, pe lângă cunoștințele teoretice și practice însușite la facultate, avem nevoie de o muncă enormă de autoeducație, iar asta o obținem prin diversitate și implicare, exact acesta este cel mai important prilej pentru care scriem, activăm, vrem mai mult.

 

Ediția numărul 3 ne reamintește încă o dată cât de mult contează să credem că orice mic pas făcut, este o demonstrație a înaintării și a tendinței spre ”a crește”, a gândi obiectiv și a nu lăsa mâinele în jos.

Vita Studentis 3

Evenimentul de vineri, 9 decembrie 2016, aduce comunității UMF Tîrgu Mureș și multe alte surprize pe lângă ediția numărul 3 al revistei. Vă invităm să admiraţi dento-ornamentele „hand made” şi brazii Medicinei Dentare, să răsfoim împreună revista Vita stuDentis nr. 3, să aflăm cine sunt semifinaliştii Workshopului Tokuyama,( destinat studenților de la Facultatea de Medicină Dentară, care dincolo de toate este o nouă oportunitate de a demonstra faptul că sufletul de doctor, inima de artist și calculele inginerești au o aplicabilitate maximă în profesia noastră) şi să apaludăm studenţii premianţi! Pe lângă toate acestea tradiţionala tombolă va face (şi mai) fericiţi o parte din studenţii care au achiziţionat revista, pentru că avem pregătite premii speciale din partea echipei redacționale, din partea OSMD, din partea sponsorilor și din partea oamenilor cu inimă mare.

Acum sper că fiecare dintre voi ați primit răspunsul la întrebarea din primul rând al articolului, iar pentru cine este încă nedumerit, vă invităm să ocupați chiar primele locuri la evenimentul de vineri.

Vă aşteptăm cu drag, cu căldură și cu multă sărbătoare!

Victor Cepuc – voluntar OSMD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram