Made in UMF: „Aș dori ca fiecare absolvent să aibă în minte și în inimă convingerea că Farmacia a fost, este și va fi o știință, o artă și o profesie cu oameni pentru oameni”

IMG_1223Mesajul decanului Facultății de Farmacie, prof. dr. Daniela-Lucia Muntean, adresat absolvenților promoției 2018.

La mijloc de iunie 2018, vom trăi cu toţii un amestec de sentimente, bucurie şi tristeţe în acelaşi timp: bucuria formării unei noi promoţii de absolvenţi de farmacie şi a primei promoţii de cosmeticieni licenţiaţi şi tristeţea… despărţirii.  Dacă primii se vor îngriji de sănătatea noastră, ceilalți vor avea grijă de frumusețea exterioară.

Creatori ai medicamentului sau artizani ai produsului cosmetic se vor lovi de complexitatea timpului pe care-l trăim, viteza schimbărilor de mentalitate, incertitudinile care ne macină, măștile pe care ni le punem una peste alta, fie să ascundem timiditatea, fie să ne ascundem de afilierea profesiei  la „vânzători” de medicament sau frumuseţe.

Aș dori ca fiecare absolvent să aibă în mintea și în inima lui convingerea că Farmacia a fost, este și va fi o știință, şi,  în egală măsură o artă și o profesie, o profesie cu oameni pentru oameni.

Profesia se regăsește și azi în modul eficace de eliberare, distribuție, consiliere a pacientului, în spiritul necesar siguranței administrării medicamentului, profesia de farmacist își conservă caracteristicile bine definite și de neînlocuit în societate.

Absolvenţii programului de Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic vor fi lideri în sectorul cosmetic cu cunoştinţe solide teoretice şi tehnice în domeniul produsului cosmetic sintetic sau natural (chimia, tehnologia şi analiza produsului), respectiv a unor proceduri simple de întreţinere a frumuseţii corporale.

Plecând din universitate înarmați cu multe cunoștințe, deprinderi și competențe însușite pe parcursul celor 5 sau 3 ani de studiu îi îndemn să respecte principiul reciprocității (Confucius) – „Tratează-i pe alții așa cum ai vrea să fii tratat tu însuți”, transformat după două milenii și jumătate de Gandhi în „Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”

Vă revine misiunea de a pune în valoare, de a dezvolta și promova frumusețea acestor profesii!

Decan,

Prof. dr. Daniela Lucia MunteanIMG_0950

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram