Maestrul percuției, Prof. dr. Alexandru Matei, recital în cadrul programului „Weekend cultural la UMFST”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti vă invită la recitalul de percuție al maestrului prof. univ. dr. Alexandru Matei.

Evenimentul este programat sâmbătă, 6 mai 2023, ora 19:00, în Sala Festivă UMFST și vine ca o consecință firească a stagiunii de concerte și spectacole desfășurate sub semnul conceptului inedit „Arta ocupă orașul”, din cadrul seriei de evenimente dedicate comunității locale, „Weekend cultural la UMFST”.

Profesor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Alexandru Matei, un maestru al instrumentelor de percuție, va oferi celor prezenți o călătorie spectaculoasă prin intermediul vibrafonului și a marimbafonului.

Născut la Dej, în 1957, discipol al profesorului Grigore Pop de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, Alexandru Matei este membru fondator al primului ansamblu de percuționiști din România (1976). Instrumentist în prestigioase orchestre, cu o carieră interpretativă prolifică și numeroase concerte în întreaga lume, artistul își dedică întreaga viață instrumentelor de percuție. Deține o colecție uriașă, o parte fiind construite chiar de el însuși, pe care apoi le slujește cu sfințenie.

Programul muzical promite o experienţă extraordinară pentru toți iubitorii de muzică, de toate vârstele. Vor putea fi audiate creațiile: Johann Sebastian Bach – Suita nr. 1, în sol major, BWV 1007 (Preludiu, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I / Menuet II, Gigue), Johann Sebastian Bach – Sarabande din suita nr. 4, în mi bemol major, BWV 1010, Antonio Vivaldi – Sonata op. 2, nr. 3 (Corrente/ Adagio, Allegro), Alessandro Marcello – Adagio din Concertul pentru oboi, Mark Glenthworth – Blues for Gilbert, Antonio Vivaldi – Adagio din Concertul pentru vioară în fa major, Nebojša Jovan Živković – Suomineito.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea în prealabil a acestora aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram