Maratonul vaccinării. UMFST vaccinează fără programare!

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, unitățile sanitare mureșene, asociațiile studențești din cadrul UMFST și primăriile din județul Mureș, cu sprijinul Comitetului Național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, organizează, în perioada 14 – 16 mai 2021, Maratonul vaccinării, o acțiune care se adresează populației nevaccinate.

Astfel, timp de 72 de ore, de vineri, ora 8.00, până luni, ora 8.00, orice persoană nevaccinată cu vârsta de peste 16 ani și care deține o carte de identitate valabilă se poate vaccina fără programare la sediul Facultății de Farmacie din cadrul UMFST (str. Gheorghe Marinescu, nr. 38).

„Medicina a progresat. S-a reușit rapid o testare specifică, în măsură să ofere siguranța diagnosticului. Am acceptat, ca urmare, măsuri de prevenție care ne-au protejat, dar ne-au îndepărtat de cei dragi, de ritmul dorit al vieții profesionale, de un învățământ optim, de vacanțe așteptate, de multe din bucuriile cotidiene. Acum avem șansa de a reveni la ceea ce numim normalitate în viețile noastre, prin simpla vaccinare. Vaccinarea nu este obligatorie, ci este un drept al fiecărui individ. Este dreptul la sănătate personală, dar și la certitudinea că nu vom transmite virusul altora. Vaccinarea este opțiunea rațională față de propria persoană, de familii, dar și un gest de responsabilitate civică. Decizia fiecăruia contează, orice vaccin administrat ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce dorim. 2020 va rămâne anul pandemiei COVID-19. Vaccinându-ne, vom fi cei care au oprit-o în 2021. Nimeni nu va fi bine, până când nu vom fi cu toții bine!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer BioNTech, iar personalul medical din Județul Mureș și studenții UMFST vor asigura fluxurile de vaccinare continuă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram