Mechatronic and Robotic Approaches and Solutions for Medical Technologies

În contextul Zilelor UMFST, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a organizat astăzi, de la ora 12:00, workshopul științific Mechatronic and Robotic Approaches and Solutions for Medical Technologies, ocazie cu care, organizatorii au readus în atenție, cu mare interes, în prezența a celor peste 50 de participanți, nevoia de cercetare continuă, inovare și soluții tehnice în domeniul MedTech: domeniul Ingineriei Medicale, un suport imperativ necesar în actul medical.

Sub coordonarea Prof. dr. ing. Dorin Bica, evenimentul a prilejuit prezentarea prototipului „Dispozitiv de ventilare mecanică non invaziv”, destinat unităților medicale ca opțiune fermă în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

În năzuința necontenită de a face bine, prin implicarea neobosită a drd. ing. Petru Raul Cosma, alături de o echipă interdisciplinară medicală de specialiști în Anestezie și Terapie-Intensivă, au proiectat și dezvoltat sistemul de asistare respiratorie, o concepție inovatoare ce a parcurs toate etapele în vederea omologării. Soluția tehnică complexă a implicat o concepție originală și creativă din punct de vedere al aportului tehnologiei în medicină.

Proiectul  MedTech oferă studenților, doctoranzilor și cercetătorilor, mediul de dezvoltare în Tehnologii Medicale la cele mai înalte standarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram