Medicul anestezist Peter Biro, lansare de carte la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a pregătit un eveniment special pentru a marca lansarea cărții semnate de medicul anestezist Peter Biro, „Incredibila poveste a lui Jean-Jacques Récamier, omul-canapea și alte multe satire pentru cititori curajoși”.

Evenimentul se va desfășura în prezența autorului, joi, 9 iunie, ora 11:00, la Centrul de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere UMFST (Strada Gheorghe Marinescu nr. 38, clădirea IML, etaj 1) și se adresează atât comunității academice, cât și locale.

Peter Biro, născut la Oradea în 1956 este medic anestezist și profesor la Universitatea din Zürich, Elveția. La vârsta de 13 ani a emigrat împreună cu părinții în Germania unde a studiat medicina. În anul 1987 s-a mutat în Elveția. Ca medic și docent la Clinica Universitară din Zürich, este binecunoscut anesteziștilor din întreaga Europă prin articolele și cărțile medicale apărute de-a lungul carierei sale. Partea mai puțin cunoscută a reputatului medic este înclinația de a scrie povestiri umoristice pentru reviste literare, în mare parte în limba germană, traduse mai apoi în maghiară și română.

Lucrarea de față, „Incredibila poveste a lui Jean-Jacques Récamier, omul-canapea și alte multe satire pentru cititori curajoși” a fost publicată la sfârșitul anului 2021, la Editura UZP din București și reprezintă prima carte în limba română a medicului anestezist. Manuscrisul dezvăluie cititorului 50 de nuvele, satire umoristice care relatează întâmplări în mare parte absurde ale vieții generale: despre pandemie, necazuri de toate zilele, politică, ecologie și afaceri, societate și religie, literatură, dramă și publicitate și alte întâmplări hazlii.

Cartea poate fi achiziționață la Librăria UMFST on-site sau prin comandă online la adresa: https://librarie.umfst.ro/peter-biro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram