National Moot Court Competition (NMCC) 2023

The European Law Students Association (ELSA) Târgu-Mureș, prin Departamentul de Activități Academice, organizează în perioada 17-19 martie 2023, cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate, pe tema dreptului european.

Vineri, 17 martie 2023, va avea loc deschiderea evenimentului ce va reuni membrii juriului și participanții. Competiția se va desfășura pe parcursul a două zile,  în data de 18 și 19 martie, cu începere de la ora 11:00, în Aula Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, str. Nicolae Iorga, nr. 1.

Concursul Naţional de Procese Simulate (NMCC) are ca obiect dezbaterea unui caz fictiv, respectând procedurile dintr-un proces real, în scopul de a realiza legătura dintre cunoştinţele teoretice şi cele practice ale studenţilor.

Concursul în sine constă în simularea unui caz în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, care va testa abilitățile oratorice, de raționament logic şi cunoştințele juridice europene ale participanților.

Acest concurs reprezintă oportunitatea perfectă pentru studenții care sunt pasionați de litigii și doresc să își dezvolte abilitățile de viitori juriști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram