Noi centre de recoltare au devenit funcționale în rețeaua de screening CCU, regiunea Centru

Două noi centre de recoltare Babeş-Papanicolau şi HPV au devenit funcționale în cadrul rețelei de screening pentru cancerul de col uterin la nivelul regiunii Centru.

Spitalul Municipal Gheorgheni și Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov asigură femeilor, în cadrul programului de screening, servicii medicale gratuite de testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testare HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Femeile din Gheorgheni şi împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în cadrul centrului de recoltare organizat la nivelul Spitalului Municipal Gheorgheni.

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar 09.00-14.00 (luni-vineri), la numărul de telefon 0266.364.008.

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolau (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

  • În Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, Policlinică, et. 1 (Bvd. Lacu Roșu nr. 16) (Joi, 12.00-15.00);

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, femeile din Brașov și împrejurimi se pot programa prealabil telefonic în următorul intervalul orar:  Luni – Miercuri: 12.00-13.00, Marţi – Joi – Vineri: 13.00-14.00, la numărul de telefon 0724.248.970.

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolau (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

  • În Cabinetul de Planning Familial (Policlinica Tractorul, Str. Olteţ nr. 2, Parter) (Luni – Miercuri: 08.00-13.00, Marţi – Joi – Vineri: 14.00-17.00).

Femeile care vin pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Detalii în comunicatele de presă din atașament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram