Nouă studente UMFST, într-un proiect internațional de cercetare terminologică

În vara acestui an, nouă studente de la masteratul de Studii anglo-americane, Departamentul SL1, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș au participat la proiectul internațional de cercetare terminologică Terminology without Borders, secțiunea YourTerm EDU (domeniu tematic „General Education”, limbi de lucru: engleză, română), în colaborare cu Departamentul de coordonare terminologică TermCoord, Direcția Generală pentru Traduceri a Parlamentului European. Activitatea studentelor UMFST a fost coordonată de lector. univ. dr. Cristina Nicolae.

Acordul de colaborare academică dintre UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș și TermCoord, Direcția Generală pentru Traduceri a Parlamentului European cuprinde o serie de proiecte multilingve de cercetare terminologică pe diferite domenii tematice, menite să îmbogățească baza terminologică europeană IATE.

Astfel, s-a inițiat deja o a doua activitate în limba engleză, secțiunea YourTerm ENVI (domeniu tematic „Climate change”) și o alta în limba franceză, secțiunea YourTerm FEM (domeniu tematic „Droits des femmes”). Coordonatori: lector univ. dr. Cristina Nicolae (engleză), lector univ. dr. Corina Bozedean (franceză).

Echipa UMFST (secțiunea YourTerm EDU)

Departamentul SL1, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”:

  • Studenți:

Bucin Daria

Butnar (Borz) Daria

Fodor Laura

Iurian Teodora

Mare Oana-Dumitrita

Toncian (Pop) Alina

Trîmbițaș Andreea Teodora

Tuns Anamaria Miruna

Țițiu Andreea-Maria

  • Coordinator: lector univ. dr. Nicolae Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram