Un nou simpozion al Asociaţiei Române de Studiu a Personalităţii

Asociația Română de Studiu a Personalității anunță organizarea, în perioada 1 – 3 octombrie 2020, a celui de-al XVIII-lea Simpozion Național cu tema „Narcisismul – între persoană, patologie și societate”, care se va desfășura online și on-site.

„Omul nu poate cunoaște lumea dacă nu se cunoaște pe sine. Inițiatorii Asociației Române de Studiu a Personalității consideră că în fiecare ființă umană se găsește „o fărâmă din univers”, iar încercarea de a o cunoaște reprezintă cel mai valorizant ideal antropologic. Astfel, personalitatea umană în variantele ei normală și patologică – considerată cea mai importantă componentă a terenului pe care apar și evoluează diversele suferințe somatice și psihice – reprezintă subiectul de studiu al asociației noastre. Același interes acordăm și experiențelor biografice individuale în diversele etape ale vieții, tradițiilor, obiceiurilor și credințelor colective. Suntem convinși că persoana umană și suferințele atât de diverse racordabile ei, merită un interes particular din partea lumii medicale și nonmedicale care să permită omului contemporan să-și înțeleagă și să-și împlinească cu adevărat menirea. Ne întâlnim anual începând cu anul 2003 în locații itinerante, care ne ajută de fiecare dată ca, împreună cu cei care ni se alătură mereu, să fim mai aproape de noi înșine”, se transmite pe site-ul Asociației Române de Studiu a Personalității.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții „Personalitățile patologice – determinism, comorbidități și repere reabilitative”, sub red. prof. univ. dr. Aurel Nireştean.

Informații privind înscrierea la eveniment se regăsesc aici: http://personalitate-arsp.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram