Noutățile Conferinței interdisciplinare NEURON 2018


Editorial Adrian IvanescuO nouă ediție a conferinței interdisciplinare NEURON organizată de asist. univ. dr. Adrian Ivănescu de la Disciplina de Anatomie și Embriologie a Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș se va desfășura în perioada 4-6 mai 2018, la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș.

Manifestarea se adresează studenților și tinerilor medici dornici de a se perfecționa mereu. Conferința are o abordare interdisciplinară, implicând neuroanatomia, neurologia, psihiatria, psihologia, endocrinologia, anestezia și terapia intensivă, farmacologia și radiologia intervențională. 13 lectori vor prezenta lucrări științifice de excepție din 9 specialități medicale, iar surprizele nu vor lipsi.

„De-a lungul timpului, manifestarea a avut mai multe denumiri, în organizarea acesteia fiind implicați studenți din cadrul oragnizațiilor SSCR, LSTGM, precum și Compartimentul de Informare și Relații Publice al UMF Tîrgu Mureș. Începând cu anul trecut, organizăm conferința sub denumirea NEURON. De altfel, îmi doresc ca toate proiectele să se organizeze sub egida NEURON: cărți, video LP-uri, conferințe etc. Este un brand care îmi aparține și în spatele căruia este, bineînțeles, o munca de echipă, cu oameni vechi și noi, care se regăsesc în ceea ce vreau eu să fac pentru studenți”, a transmis asist. univ. dr. Adrian Ivănescu.

Potrivit acestuia, una dintre noutățile ediției din acest an o reprezintă extinderea disciplinelor participante la nouă, printre care se numără: neurologia, neurochirurgia, psihologia, psihiatria și endocrinologia.
„La acestea se adaugă, bineînțeles, invitații pe care i-am avut și anul trecut, care fac deja parte din echipa NEURON, de la radiologie intervențională, farmacologie, până la anestezie și terapie intensivă și anatomie. Avem teme foarte interesante de discuție și lectori care și-au dorit să participe, un lucru care mi se pare foarte important, deoarece este esențial să faci ceva cu drag, nu pentru că trebuie. Vom discuta despre anatomia SNC, anatomia secțională SNC, neuroplasticitate, neuronavigația în neurochirurgie, scleroza multiplă, despre depresie și corelațiile cu hipocampul, despre stres, hipotalamus, psihoterapiile cognitiv-comportamentale și multe altele”, a precizat asist. univ. dr. Adrian Ivănescu.

O altă noutate a manifestării este electroencefalograful portabil care înregistrează și interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală și un model 3D al unui creier din perspex, un plastic transparent, care va imita creierul uman și va avea secțiunile de creier străbătute de microcircuite electrice, controlate de un microcip, care le va conecta la EEG și la un soft propriu.

Înscrierea la NEURON se face prin completarea formularului și achitarea taxei până la data de 18 aprilie 2018.
Taxa de participare este 50 lei și se achită la sediul Ligii Studenților din Tîrgu Mureș, str. Nicolae Grigorescu nr. 15 A (căminul 2).

Studenții pot opta și pentru tricouri personalizate NEURON.Tricouri Neuron

Programul Conferinței va fi disponibil în curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram