Noutățile tinerilor chirurgi de la UMF Tîrgu Mureș

tineri chirurgiEchipa Societății Studenţești de Chirurgie din România (SSCR), filiala Tîrgu Mureș, anunță studenții Facultății de Medicină că pot deveni membri activi în cadrul organizației, iar în acest sens trebuie să urmeze următorii pași: să completeze formularul de înscriere, să participe la interviu și să se pregătească pentru evaluarea teoretică și practică.

Potrivit reprezentanților SSCR Tîrgu Mureș, completarea formularului nu garantează obținerea statutului de membru activ al organizației. Condiția obligatorie pentru luarea în considerare a aplicației este absolvirea înaintea completării formularului a unui workshop Knots&Sutures. Detalii suplimentare și specifice vor fi furnizate celor care își manifestă interesul prin completarea formularului, care este disponibil AICI. 

În perioada 24-25 februarie 2018, va avea loc, în sala I anatomie a Universității, ediția cu numărul 40 a workshop-ului Knots&Sutures. Programul workshop-ului cuprinde: deschiderea workshop-ului, măsuri de asepsie și antisepsie, instrumentele chirurgicale de bază și folosirea lor, noduri chirurgicale, pansamente și bandaje, hemostaza, managementul plăgii, laparotomie și parietorafie, precum și tipuri de suturi.

Informații referitoare la condițiile de participare, criteriile de selecție, taxa de participare și înscrieri sunt disponibile AICI. 

Scopul acestui workshop este de a oferi studenților la medicină din anii preclinici posibilitatea de a se familiariza cu instrumentarul chirurgical, de a învăța în mod corect efectuarea unui nod chirurgical, proceduri chirurgicale elementare (incizii, suturi), noțiuni de managementul plăgii, totul într-o manieră profesionistă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram