O studentă a Facultății de Medicină a fost desemnată coordonatoarea proiectului „Școli Curate 2.0” pentru județul Mureș

FotoAnda Dilara Nicole Mețac, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a fost desemnată coordonatoarea proiectului „Școli Curate 2.0” pentru județul Mureș (http://www.scolicurate.ro/). Prin acest proiect se dorește modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din România.

Proiectul aparține Societății Academice din România, iar procesul de selecție al coordonatorului pentru județul Mureș s-a întins pe parcursul a cinci săptămâni. Astfel, s-a urmărit identificarea unor persoane curajoase, cu activități și ambiții pentru învățământul local, gata să plece la drum pentru școli mai transparente și mai bine finanțate în orașele și comunele din județ.

48083249_1983838451714022_6684172137210576896_nAndra a fost implicată încă din clasa I, când a fost aleasă șefa clasei, poziție unde a rămas până în clasa a VIII-a. În perioada scolii primare și a gimnaziului a fost olimpică și a cântat la flaut, obțînând peste 50 de premii, atât naționale cât și internaționale. A câștigat două premii Rotary, dar a participat și la concursuri de  franceză, șah, matematică, și a obținut trei premii în activitate ecologică.

A fost apoi Președinte Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și Președintele Consiliului Județean al Elevilor Maramureș.

A fondat Asociația Elevilor Maramureș, Asociația Maramureșul Tinerilor și acum este voluntar la Liga Studenților Târgu Mureș.

Anda Dilara Nicole Mețac a acordat un interviu site-ului Mureș.ro, în care vorbește pe larg despre acest proiect și despre rolul pe care îl va avea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram