Oferta temelor de licență și principalele direcții de cercetare, prezentate în cadrul #OpenUpDentistry

DSC_1233Cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, Organizația Studențească de Medicină Dentară, în colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară și FOK Platform, a organizat joi, 14 decembrie 2017, evenimentul #OpenUpDentistry, în cadrul căruia s-au regăsit propuneri de teme pentru lucrările de licenţă, direcțiile de cercetare științifică, cercurile științifice studențești, lista disciplinelor opționale, stand de fotografie dentară și tombole cu premii.

DSC_1202Decanul Facultății de Medicină Dentară, conf. univ. dr. Cristina Bica, a declarat că proiectul #OpenUpDentristry a fost bazat pe colaborarea cu cadrele didactice de la cele 10 discipline ale Facultății de Medicină Dentară: Odontologie și patologie orală, Parodontologie și diagnostic oro-dentar, Ortodonție, Pedodonție, Medicină dentară preventivă și comunitară, Protetică dentară fixă, Protetică dentară mobilă, Morfologia dinților și arcadelor dentare. Materiale dentare. Tehnologia protezelor dentare, Chirurgie orală și maxilo-facială.

„Punct final astăzi în proiectul #OpenUpDentistry, organizat de OSMD, căruia i-a stat alături FOK Platform, bazat pe colaborarea cu cadrele didactice de la cele 10 discipline ale Facultății de Medicină Dentară. Proiectul a fost gândit la începutul anului universitar, în urma unei discuții cu cele două organizatoare principale ale evenimentului, Anca Mănărăzan și Tatiana Coman, din anul IV, de la programul Medicină Dentară. Discuția a fost cu privire la opțiunile studenților pentru temele lucrărilor de licență și atunci ne-am gândit că trebuie să așteptăm perioada și cadrul optim de organizare. Iată că s-a ivit ocazia și am organizat evenimentul în cadrul Zilelor UMF Tîrgu Mureș. Denumirea evenimentului este una sugestivă și provocatoare, incluzând oferta temelor de licență de la toate disciplinele, principalele direcții de cercetare ale disciplinelor și trecerea în revistă a materialelor didactice oferite studenților de către cadrele didactice de specialitate. Consider că aceste informații sunt extrem de utile pentru studenții din anul IV, care trebuie să aleagă teme pentru lucrarea de licență, dar și pentru cei din anul V, care nu au ales încă tema lucrării. Nu în ultimul rând, informațiile sunt utile pentru studenții mai mici din ciclul 1 de studii, care nu sunt încă familiarizați cu toate disciplinele clinice stomatologice”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Bica.

DSC_1209Alături de partea ştiinţifică, evenimentul a fost și o ocazie propice pentru studenții de la Facultatea de Medicină Dentară de a-i cunoaște pe colegii lor de la Dentistry Hub, un vlog cunoscut în rândul studenților. Invitații au vorbit despre experiențele lor ca studenți, importanța muncii în echipă în stomatologie, importanța comunicării medic – pacient etc.

„Proiectul #OpenUpDentistry reprezintă o inspirație pentru fiecare student, ediția din acest an dorindu-se a fi o reîmprospătare a ediției anterioare. Sperăm că am reușit să o îmbunătățim. Astăzi, fiecare student trebuie să plece inspirat, dornic de implicare în cercetare științifică, conturându-și o idee despre ceea ce va însemna lucrarea lui de licență. Broșura reprezintă o carte de vizită a fiecărei discipline în parte, cuprinzând și prezentarea cercurilor studențești și a listelor de opționale pe care studentul le poate alege în cursul anului universitar”, a afirmat Tatiana Coman, unul dintre organizatorii evenimentului.DSC_1219

DSC_1221

DSC_1215

DSC_1207

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram