Oportunități pentru absolvenți. Stagii de practică remunerate la Comitetul Economic și Social European, Comitetul European al Regiunilor și Comisia Europeană

Oportunitati de practica pentru absolventiReprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a informat cu privire la oportunitățile de practică pentru absolvenții de învățământ superior în cadrul Comitetului Economic și Social European (CESE): https://www.eesc.europa.eu/en/about.

Prin stagiile de practică oferite, absolvenții de învățământ superior interesați de modul de funcționare, rolul și activitățile CESE, precum și de obținerea de experiențe profesionale într-un mediu multicultural, au posibilitatea de a se înscrie la o nouă serie de stagii până la data de 31 martie 2020 (23.59 ora Bruxell-ului).

Stagiile sunt remunerate de CESE cu aproximativ 1.190 euro/lună și se desfășoară pe o perioadă de cinci luni, începând cu data de 16 septembrie 2020. Informații suplimentare cu privire la stagiile oferite de CESE se regăsesc aici: https://epso.europa.eu/.

Menționăm că în aceeași perioadă de înscriere este deschisă procedura de aplicații și pentru stagiile de la Comitetul European al Regiunilor (CER): https://cor.europa.eu/ro. Informații suplimentare despre stagiile pentru studenți și cele dedicate angajaților din instituțiile publice se regăsesc aici: https://cor.europa.eu/en/about/pages/traineeships.aspx.

Totodată, s-au lansat înscrierile pentru stagiile din cadrul Comisiei Europene (Blue Book Traineeship) în număr de 1.800 de stagii plătite în diverse structuri ale Comisiei. Înscrierea se poate face până la data de 31 ianuarie 2020. Mai multe informații cu privire la acest program aici: https://ec.europa.eu/stages/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram