Peste 300 de lucrări, prezentate la Conferința Ştiinţifică Studenţească

TDK 3Asociaţia Studenţilor Maghiari din Tîrgu Mureş desfășoară, în perioada 21-24 martie 2018, ediția cu numărul 25 a Conferinței Ştiinţifice Studenţești, la care participă peste 1.000 de studenți și invitați de renume din țară și din străinătate. Participanții prezintă peste 300 de lucrări științifice în cadrul celor 22 de secțiuni.

Potrivit președintelui Asociației Studenților Maghiari, Ladányi Emmánuel, evenimentul a devenit o tradiţie, studenţii având posibilitatea de a-şi prezenta lucrările științifice în domeniile Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie, în limba maghiară.

„Participarea studenţilor la conferinţă are multe aspecte pozitive: creşterea spiritului competitiv, dezvoltarea capacităţii de prezentare şi dezbaterea multor întrebări ştiinţifice. Pe lângă studenţii noştri de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, ne bucurăm şi de prezenţa studenţilor de la: Universitatea Semmelweis din Budapesta, Universitatea de Medicină din Debrecen, Universitatea de Medicină din Szeged, respectiv Universitatea de Medicină din Pécs. În acest an, se vor prezenta 320 de lucrări științifice, din care 88 de studenți din Ungaria, în 22 de secțiuni, și se vor ține 43 de workshop-uri. Începând cu anul 2014, conferinţa a devenit acreditată, astfel grupul de ţintă s-a extins cuprinzând şi medici”, a precizat Ladányi Emmánuel.

Organizatorii manifestării subliniază importanța implicării studenţilor în cercetarea ştiinţifică încă din anii universitari şi prezentarea rezultatelor la o conferinţă de renume.

„Conferința atrage mai mult de 1.000 de studenți și 150 de profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş. Invitații noștri din străinătate sunt: prof. dr. Ábrahám István (Pécs), dr. Garami Zsolt (Houston, USA), dr. Kelemen Oguz (Szeged), dr. Mechtler István (Buffalo, USA), dr. Tárnoki Ádám și dr. Tárnoki Dávid (Budapest), dr. Chikány Tamás (Budapest), dr. Gálmiklós Ádám (Budapest), dr. Hajdú László Imre (Cluj-Napoca), dr. Kemper Róbert (Budapest), prof. dr. Botz Lajos (Pécs), dr. Csupor Dezső (Szeged). Conferința Ştiinţifică Studenţească încurajează studenţii la lucrări ştiinţifice, dezvoltă capacitatea de prezentare, iar prin participarea la spectacolele ştiinţifice ale profesorilor invitaţi și la workshop-uri avem posibilitatea de a învăţa lucruri noi”, a afirmat Ladányi Emmánuel.

Programul manifestării este disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram