PORȚILE DESCHISE LA UMF

portile deschise umf

Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș oferă prilejul oricărui tîrgumureșean de a experimenta viața unui student la medicină, în perioada 6-10 Aprilie 2015, cu ocazia  „Săptămânii porților deschise”!

În cadrul acestei manifestări, cei care sunt dornici să se familiarizeze cu specificul activităților oricărui  „UMF-ist” sunt invitați la un tur prin campusul nostru universitar.

De asemenea, cei care sunt nehotărâți în ceea ce privește alegerea unei facultați potrivite,  sunt așteptaţi în Amfiteatrul Facultății de Medicină Dentară în zilele de 6 şi 9 aprilie 2015, începând cu ora 11:00, pentru a lua parte la un program interactiv, care va viza un curs  de prezentare a universităţii, un curs de medicină, unul de medicină dentară şi unul de farmacie, cursuri susținute de către cadre didactice absolvente de UMF Tîrgu Mureș. În cadrul acestor cursuri se vor discuta aspecte privind admiterea şi programele de studii, în urma cărora sperăm ca toate întrebările voastre referitoare la acestea,  să îşi găsească răspunsul.

Şi pentru că vrem ca cei mai buni dintre voi, să fie premiaţi, chiar şi înainte de a fi studenţii noştrii, în data de 9 aprilie 2015, începând cu ora 10:00, se va organiza un concurs de biologie ”Understanding the fundaments of life” destinat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a şi un concurs de chimie ”Chemistry brings us together” destinat elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a. Puteți să vizualizați online pe site-ul Ligii Studenților, www.lstgm.ro, mai multe detalii primite direct de la organizatori.

Deoarece în spatele persoanelor care poartă halatul alb se află o facultate pe masură, iar noi facem parte dintre cei care le găzduiesc  timp de cațiva ani, deschidem porțile pentru toți cei care doresc să se convingă că avem toate dotările necesare pentru a-i ajuta pe studenții noștrii să evolueze spre atingerea pragului de cunoștințe necesare  începerii unui drum într-o carieră medicală.

Da, medicii fac lucruri miraculoase,  salvează vieți omenești, dar cu toate acestea, medicii rămân oameni! Așa că, pe lângă muzeul de anatomie, laboratoare, săli pentru disecții și săli de curs, în turul prin campusul nostru veți întâlni și zone dedicate recreerii: o bază sportivă cu terenuri de fotbal, baschet, volei, tenis și săli de fitness, un centru de recuperare și instruire, un parc dendrologic și o grădină botanică.

În urma acestei vizite, sperăm ca unii dintre voi să aleagă cu convingere absolută, una din facultățiile noastre, iar pentru cei ce ne-au fost sau ne  vor fi pacienți  le reamintim că: oricât ar fi de triști, oricât ar fi de disperați, oricât de captivi s-ar simții în maşinăriile electronice care le urmăresc tensiunea, respiraţia, funcţiile organismului, glicemia,
pH-ul şi, în genere, toate funcţiile vitale, vor dobândi convingerea că pot avea încredere în toate acestea, întrucât la pupitrele de comandă stau mari profesionişti, dedicaţi vieţii.

Vă aşteptăm cu drag!

Lateș Andreea Grațiana – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram