Primul Workshop Internațional în Medicina Tradițională Chineză & Thailandeză comparativ cu Medicina Occidentală pentru Terapia și Managementul Durerii, la UMFST Târgu Mureș

SiglaUniversitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 25 – 28 noiembrie 2019, în sala de conferințe a Centrului Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, primul Workshop Internațional în Medicina Tradițională Chineză & Thailandeză și Medicina Occidentală, pentru Terapia și Managementul Durerii (TCTM), la care vor participa lectori din China, Thailanda și România.

Obiectivul general al workshop-ului constă în a oferi o înţelegere detaliată a anumitor proceduri folosite în medicina tradițională chineză și cea thailandeză, pentru promovarea sănătăţii şi managementul durerii, în combinaţie, sau nu, cu principiile și practicile curente din medicina occidentală.

Medicina Tradiţională Chineză (MTC) a fost practicată în China din timpuri străvechi, de peste 2500 de ani. De asemenea, Medicina Tradițională Thailandeză (MTT) a fost practicată de multe generații în Thailanda. De atunci, aceste practici au evoluat, ajungând să includă diverse proceduri, care pun accentul pe sănătate, gestionarea durerii şi tratarea mai multor boli. Aceste proceduri includ acupunctura, masaj TUI NA, terapia cu ventuze/aspiraţie, activarea punctelor de presiune, răzuire, terapia cu plante etc.

Practicarea Medicinei Tradiționale (MT) necesită atât cunoştinţe ştiinţifice, cât şi artistice, iar punerea ei în aplicare este profundă şi implică un spectru larg de cunoștințe. Fundamentul succesului practicării MT constă în ajustarea energiei interioare Yin-Yang (de exemplu, prin echilibrarea surselor calde şi reci) şi interacţiunea ei cu diferite organe, pentru a obţine stabilitate şi armonie în organism.

Aşadar, este evident faptul că această metodă necesită practicieni foarte bine pregătiţi, cu experienţă bogată, pentru a obţine rezultate notabile, fiind un fapt binecunoscut că un management eficient al durerii poate contribui la îmbunătăţirea semnificativă a calității vieţii, precum şi oportunităţi de muncă şi de practicare a sporturilor.

Directorul workshop-ului este prof. univ. dr. William Au, UMFST Târgu Mureș; Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China.

Directorii onorifici ai workshop-ului sunt: prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș și dr. Freida Law, directorul executiv al Fundaţiei Le Ka Shing din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea Shantou din China.

Lectorii workshop-ului sunt:

  • Yong Xiao: Medic-şef, Departamentul Medicină Tradițională Chineză, Spitalul Afiliat Nr. 2, Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China
  • Jiasheng Chen: Medic, Departamentul MTC, Spitalul Afiliat Nr. 1, Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China
  • Pannawat Chaiyawatthanananthn, Dr. Puritat Kanokkangsadal și Dr. Arunporn Itharat, Departamentul de Medicină Thailandeză Tradițională Aplicată MTT, Facultatea de Medicină, Universitatea Thammasat, Bangkok, Thailanda
  • Adrian Alecu: medic primar, „Clinica Dr. Alecu” Clinica de medicină integrată din Târgu Mureș
  • Lector univ. dr. Horațiu Popoviciu, UMFST Târgu Mureș, șeful Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Târgu Mureș
  • Lector univ. dr. Monica Copotoiu, UMFST Târgu Mureș

Alte informații detaliate, precum și modalitatea de participare, se regăsesc la adresa web: https://tcm.umfst.ro/.

Înscrierile se pot face până în data de 8 noiembrie 2019, la aceeași adresă. Participanții, medici, vor primi certificate de participare și 24 credite EMC. Ceilalți participanți vor primi certificate de participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram