Programul simpozionului dedicat aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice

Program simpozion Gradina BotanicaUniversitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, prin Grădina Botanică Universitară, Disciplina de Botanică Farmaceutică, Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie, în colaborare cu Asociaţia Grădinilor Botanice din România, organizează începând de miercuri, 30 mai, până vineri, 1 iunie, un simpozion științific dedicat aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice și a 110 de ani de la înfiinţarea Parcului Dendrologic.

Secţiunile simpozionului cuprind: diversitatea structurală şi funcţională a plantelor, cercetări în domeniul plantelor medicinale, conservarea speciilor medicinale din flora spontană prin acţiuni ecologice specifice protecţiei mediului, colecţii în grădini botanice și educaţia ecologică în grădini botanice.

Programul simpozionului cuprinde comunicări în plen, comunicări pe secțiuni și aplicație pe teren în localitatea Viscri din județul Brașov. Deschiderea festivă a lucrărilor sesiunilor va avea loc joi, 31 mai, la ora 10.00, în Amfiteatrul I al Facultății de Farmacie. Programul științific detaliat este disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram