Proiect de dezvoltare a capacităților antreprenoriale ale studenților UMF, ajuns la final

Proiect antreprenoriat finalUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a derulat, în această toamnă, proiectul „Dezvoltarea capacităților antreprenoriale studențești în domeniul medical și farmaceutic”, finanțat de Ministerul Educației Naţionale prin fonduri destinate dezvoltării instituționale. Directorul proiectului a fost conf. dr. Nagy Előd Ernő, prorector UMF Tîrgu Mureș.

Proiect antreprenoriat final 2Evenimentul care a marcat finalizarea proiectului a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, la Facultatea de Farmacie.

În cadrul proiectului s-au organizat cursuri și activități de internship destinate studenților de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie care le-au oferit posibilitatea de a-și însuși un bagaj de cunoştinţe legate de funcționarea sistemului sanitar din România, regulile de finanțare, însuşirea unor competenţe de management la nivel de întreprindere, dezvoltarea capacităţilor de susţinere şi gestionare profitabilă a întreprinderilor medicale, cabinetelor, policlinicilor, spitalelor şi farmaciilor, însuşirea elementelor de marketing şi vânzări servicii în antreprenoriatul medico-farmaceutic, dobândirea unor capacităţi necesare lansării de proiecte dedicate înfiinţării întreprinderilor de tip start-up, capcanele și pericolele care pot afecta funcționarea sustenabilă a unei instituții private medicale.

Proiect antreprenoriat final 4Proiectul a fost alcătuit din trei module independente, dintre care două de curs și un modul intitulat „Mobilităţi pentru schimb de experienţă la companii furnizoare de servicii medicale”. Cursurile au fost ținute de către Anca Radu, Brumm HR, și Augusta Romanța, Open University Business School. Cel de-al treilea modul a cuprins activități de internship la Ortoprofil, Marmed, Dora Medicals și Gedeon Richter.

Proiect antreprenoriat final 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram