Proiect Educațional de Teqball la UMFST

Proiectul Educațional de Teqball, pentru dotarea unităților de învățământ și cluburilor sportive din țară cu mese de Teqball, este un proiect pilot al Federației Internaționale de Teqball (FITEQ), implementat prin protocolul de cooperare dintre Federația Română de Teqball (FRTEQ), Ministerul Sportului și Ministerul Educației. 

Scopul acestui protocol de cooperare este de a permite tuturor elevilor, studenților, sportivilor amatori sau profesioniști să practice teqball.

În acest scop a fost semnat protocolul de cooperare între cele trei instituții, pentru implementarea Proiectului Educațional de Teqball, care constă în dotarea unităților de învățământ și cluburilor sportive selectate din țară cu câte 1 masă Teq Lite (modelul pentru academii), urmând ca instruirea profesorilor, elevilor / sportivilor să fie făcută de către comisiile Federației Române de Teqball.

Scopul principal al acestui proiect educațional este de a promova acest nou sport în rândul tinerilor, iar baza de selecție pentru viitoarele competiții naționale să cuprindă și unitățile de învățământ și cluburile sportive din țară selectate.

Prin acest protocol FRTEQ își propune să ofere un sport inovator și captivant pentru ca oamenii din întreaga țară să se bucure de sport, fie că joacă, organizează, se antrenează sau asistă la acest fenomen sportiv.

În cadrul facultăților cu programe/ profil sportiv există oportunitatea de a selecta atât viitori jucători, precum și viitori arbitri și antrenori din rândul studenților care se pregătesc pentru o viitoare carieră în învățământ, având deja sportivi la cel mai înalt nivel care provin din rândul studenților din facultățile cu profil sportiv.

La evenimentul de astăzi, organizat în Sala de Sport „Dr. Anton Pongrácz” din campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu ocazia predării mesei de teqball alocate acestei instituții prin Proiectul Educațional de Teqball, au participat într-un cadru oficial, următorii reprezentanți:

  • Teodor Luca – Președinte Federația Română de Teqball (FRTEQ)
  • Consilier Ovidiu Chelărescu – Coordonator Departament Media, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș
  • Conf. univ. dr. Florin Țurcanu – Catedra de Educație Fizică și Sportivă, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș
  • Kristaly Hunor – jucător Transilvania Teqball Team (TTT), locul 2 la proba de dublu masculin și dublu mixt la Campionatul Național  2022
  • Szilagyi Arnold – jucător TTT, locul 2 la proba de dublu masculin și locul 3 la dublu mixt la Campionatul Național  2022
  • Barabasi Kinga – jucătoare TTT, locul 1 la proba de simplu și dublu feminin la Campionatul Național 2022, locul 3 la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial de Teqball, Gliwice 2021, locul 4 la proba de dublu feminin și locul 5 la proba de simplu feminin la Campionatul Mondial 2022 de la Nuremberg
  • Dako Katalin – jucătoare TTT, locul 1 la proba de dublu feminin și locul 2 la proba de dublu mixt la Campionatul Național 2022, locul 3 la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial 2021 și locul 4  la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial 2022.

Sportivii Kristaly Hunor și Barabasi Kinga sunt absolvenți ai programului de studii Educație fizică și sportivă din cadrul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș.

Reprezentanții Clubului Transilvania Teqball Team au prezentat meciuri demonstrative și inițiere în Teqball pentru studenții universității prezenți la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram