UMFST organizează înscrieri într-un program postuniversitar de formare în economia sănătății

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în premieră în România, „Programul postuniversitar de formare în economia sănătății [HEALTHESIS]” în cadrul proiectului POCU/918/4/8/149892.

Programul postuniversitar are ca scop îmbunătățirea competențelor în utilizarea unor tehnici moderne de management, evaluare economică și statistică aplicată în domeniul sănătății și se adresează persoanelor angajate în instituții publice din domeniul sănătății și domenii conexe (ex. spital public, direcție de sănătate publică, casă județeană de asigurări de sănătate etc.) din regiunile Centru (jud. Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) și Nord-Est (jud. Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), absolvenți din învățământul superior cu diplomă de licență (ex. medici, farmaciști, asistenți medicali, economiști, juriști, absolvenți din domeniul științelor sociale, matematicieni, informaticieni etc.).

Programul postuniversitar, acreditat de Ministerul Educației (4 credite ECTS), este organizat în 8 module, cu 6 ore de activități didactice/modul în format preponderent online și/sau față-în-față, la care se adaugă activități de studiu individual și evaluare și are o durată totală de cca. 8 săptămâni.

Participarea la program este gratuită, iar pentru activitățile care presupun deplasare se decontează cheltuielile de cazare și transport.

În această perioadă se desfășoară procesul de selecție al cursanților conform calendarului și informațiilor detaliate din anunțul disponibil la https://www.umfst.ro/fileadmin/cercetare/POCU_149892/ANUNT_selectie_GT_cursanti_HEALTHESIS_UMFST_GE_PALADE_14982.pdf

Termenul de depunere al aplicațiilor este 25 ianuarie 2023.

Mai multe informații sunt disponibile în afișul atașat, pe site-ul UMFST G.E. Palade din Tg. Mureș: https://www.umfst.ro/universitate/cercetare/departament-proiecte-europene/proiecte/structurale.html sau la adresa de e-mail economia.sanatatii@umfst.ro. Persoană de contact: conf. univ. dr. Mihaela Kardos, coordonator regional program formare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram