„Școala Ardeleană. Ieri, azi, mereu”, un eveniment cultural de excepție, marca UMFST

Comunitatea academică a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este invitată să participe miercuri, 22 iunie 2022, ora 15:00, în Aula Magna a UMFST (Str. Nicolae Iorga, nr. 1, Clădirea A), la evenimentul „Școala Ardeleană. Ieri, azi, mereu”.

Această primă ediție a evenimentului organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București oferă o perspectivă culturală asupra Școlii Ardelene, cel dintâi nucleu iluminist din cultura română, perspectivă încununată de momente folclorice, recital de poezie românească, dramatizarea teatrală a celor mai importante momente istorice ale epocii transilvănene și inaugurarea Grupului Statuar Școala Ardeleană (Piața Victoriei, Târgu Mureș).

Evenimentul se va bucura de prezența Ministrului Culturii, dl Lucian Romașcanu, a distinșilor parteneri din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, precum și a artiștilor târgumureșeni.

Vă așteptăm la eveniment!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram