UMFST reprezentată la Festivalul studenților francofoni din regiunea Europa Centrală şi de Est

Alin Decean, student în anul II la programul de studii Limbi moderne aplicate (franceză – italiană), din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, va participa în perioada 11 – 15 iulie 2022, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului studenților francofoni din regiunea Europa Centrală şi de Est, consacrată Anului european al tineretului.

Participarea studentului UMFST a fost obținută în urma unei selecții riguroase organizate de către Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) şi a avut în vedere atât nivelul reușitei academice a studentului, cât și gradul de implicare al acestuia în activitățile extracurriculare.

Festivalul este o oportunitate pentru dezvoltarea de parteneriate academice și pentru schimbul de bune practici.
Creat în 2012 ca spațiu de dialog, evenimentul celebrează tinerețea, diversitatea culturală și excelența în francofonie oferind oportunitatea schimbului de experiențe și de idei între tinerii din diferite țări, într-un mediu multicultural, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză: ateliere creative (de la redactarea unui articol de presă sau realizarea unor podcasturi audio, la ateliere artistice precum pictură, fotografie), concursuri și seri tradiționale.

O seară festivă de premiere a celor mai bune contribuții studențești şi a talentelor remarcabile este prevăzută la sfârșitul celor cinci zile de festival francofon dedicat tinerilor din Europa Centrala şi de Est.

Site oficial: https://www.auf.org/nouvelles/appels-a-candidatures/festival-des-etudiants-francophones-deurope-centrale-et-orientale/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram