Extinderea relațiilor internaționale de colaborare, noi parteneriate între UMFST și sistemul universitar din Cuba

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a primit astăzi, 10 iunie 2022, vizita oficială a delegației cubaneze, onorantă prin prezența a doisprezece rectori ai marilor universități. Strategia de internaționalizare a Universității este orientată spre dezvoltarea și extinderea relațiilor de colaborare cu mediul universitar internațional. Rectorul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a subliniat în acest context importanța acestui demers instituțional în acord cu strategia universității, de dezvoltare a relațiilor instituționale de colaborare în domeniul învățământului și culturii.

În cadrul vizitei la Târgu Mureș, au fost reprezentate astăzi la cel mai înalt nivel Universidad de Holguín, Universidad de Matanzas „Camilo Cienfuegos”, Universidad de Oriente, Universidad de Ciencias Médicas de La Habana, Universidad de las Ciencias Informáticas, Universidad de Artemisa, Universidad de Pinar del Río „Hermanos Saíz Montes de Oca”, Universidad Agraria de La Habana „Fructuoso Rodríguez Pérez”, Universidad de las Artes, Universidad Tecnológica de La Habana „José Antonio Echeverría”, Universidad de Sancti Spíritus „José Martí Pérez” și Universidad de Ciego de Ávila Máximo Gómez.

Întâlnirea a oferit prilejul dezvoltării strategiilor de colaborare în domeniul medicinei, demarate într-un context anterior cu Universidad de Ciencias Médicas de La Habana și s-au semnat acorduri cadru de colaborare cu nouă universități cubaneze, acorduri care vizează activitatea academică și de cercetare. Un alt aspect important al întâlnirii vizează deschiderea unor noi colaborări interinstituționale în cadrul Programului Erasmus+, program care va facilita schimbul de mobilități pentru cadrele didactice și studenți.

Evenimentul se încadrează în contextul mai larg al vizitei efectuate în cursul săptămânii de Ministrul Învățământului Superior din Republica Cuba și a aprobării de către Guvern a noului cadru de cooperare pe linie educațională dintre cele două țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram