Se dă startul înscrierilor candidaților străini la UMFST Târgu Mureș! Early admission, sistem unic de admitere pentru studenții internaționali

Studenti early admission 2019Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș anunță candidații străini că a fost publicat calendarul de desfășurare a admiterii, sesiunea martie-aprilie 2019, la programele de studiu în limba engleză de la Medicină şi Medicină Dentară.

La fel ca în ultimii trei ani, UMFST Târgu Mureș pune la dispoziția candidaților străini două sesiuni de admitere: „early admission”, în luna aprilie 2019, și „regular admission”, în luna septembrie 2019.

În paralel, demarează procedurile de admitere și la filiala UMFST Târgu Mureș din Hamburg, Germania.

Procedura de „early admission” este unică la nivel național și extrem de utilizată de universitățile mari din străinătate. Ea este parte a platformei e-UMFST dezvoltată sub conceptul Smart University și se desfășoară cu succes de patru ani.

Prin intermediul procedurii „early admission”, candidații care doresc să devină studenți ai Universității noastre își vor completa online, în perioada 1-31 martie, aplicațiile de concurs, care vor fi evaluate de către o comisie formată din cadre didactice ale Universității.

Interviul este programat online, prin Skype, în perioada 9-17 aprilie, rezultatele urmând a fi comunicate în data de 6 mai. Solicitanții vor trebui să achite, în data de 21 mai, o taxă de rezervare a locului, iar în 31 iulie să depună dosarul cu documentele necesare emiterii scrisorii de acceptare. Aceste documente vor fi prezentate în original până în data de 23 septembrie.

„Early admission” oferă avantajul asigurării unui loc cu câteva luni mai devreme decât majoritatea solicitanţilor, dar el este condiționat de obținerea unor rezultate foarte bune la examenul de bacalureat sau echivalentul acestuia, în țara de origine.

În prezent, la UMFST Târgu Mureș studiază 700 de studenți internaționali care provin din 50 de țări.

Calendarul Early admission 2019 se regăsește aici.

Platforma de înscriere este disponibilă aici: https://admission.umfst.ro/

Alte detalii pot fi obținute la numărul de telefon: 0265-215.551 interior 173 sau la adresa de e-mail: grosan.dan@umftgm.ro. Persoană de contact: Dan Groșan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram