Seminar destinat promovării sportului curat, în parteneriat cu Agenția Națională Antidoping

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Agenția Națională Antidoping (ANAD), au derulat marți, 14 decembrie 2021, seminarul de prezentare a conceptului de sport curat și a ajustărilor legislative privind legea de combatere a dopajului. La eveniment au participat studenții programului de licență Educație fizică și sportivă și masteranzii de la programul Educație fizică și consiliere sportivă UMFST, alături de care s-au dezbătut diferite subiecte din domeniul anti-doping, responsabilitățile sportivului și ale personalului asistent.

Seminarul a avut un impact informativ și educativ major prin aportul adus de către Christine Viscoțel, manager proiect POCA implementat de Agenția Națională Anti-Doping (Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport), Corina Matei, reprezentant ANAD și a prof. univ. dr. Dana Bădău, din partea UMFST. Lectorii au reușit să dinamizeze discuțiile și să răspundă întrebărilor oportune și provocatoare ale celor prezenți. Creșterea gradului de conștientizare asupra riscurilor și consecințelor negative ale practicării dopajului de către sportivi și de practicanții de sport recreativ este o prioritate de maximă importanță pentru Agenția Națională Anti-Doping.

„Lupta anti-doping și cea pentru promovarea sportului curat, după acest seminar, va avea noi adepți și anume studenții UMFST.”, a transmis prof. univ. dr. Dana Bădău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram