Studenți voluntari din cadrul Facultății de Medicină, decorați cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social”

În data de 7 decembrie 2021, studenții UMFST, Laszlo Sergiu-Ștefan, anul VI și Orban Attila-Zsigmond, anul I, din cadrul Facultății de Medicină, programul de studii Medicină generală, au fost prezenți la Palatul Cotroceni, pentru a fi decorați în cadrul ceremoniei festive cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler, înmânat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Această distincție se acordă în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, în echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, pentru merite deosebite în domeniul promovării drepturilor omului și al angajamentului social, al susținerii spiritului caritabil și de voluntariat.

Studentul Laszlo Sergiu-Ștefan este voluntar al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș din anul 2013, iar Orban Attila-Zsigmond desfășoară activități de voluntariat din 2016, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

Conferirea Ordinului „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” se poate face numai după obținerea, timp de 5 ani, a unor merite deosebite în activitatea specifică.

Felicitări studenților noștri!

Ceremonia de decorare a voluntarilor din echipele de acordare a primului ajutor în caz de urgență, poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=7K56Iz_iBVY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram