Simpozion online dedicat alimentației, bolilor metabolice și obezității

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală (SideMED), sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, organizează vineri, 29 mai 2020, începând cu ora 17.00, un simpozion online dedicat alimentației, bolilor metabolice și obezității, care va fi transmis live pe pagina de Facebook SideMED (facebook.com/sidemed.romania).

Evenimentul se adresează studenților din cadrul specialităților medicale, tinerilor medici, specialiștilor în domeniu și persoanelor din afara sferei medicale dornice să înțeleagă în profunzime tematica abordată. Desfășurarea online permite accesul către un public larg, participarea fiind deschisă doritorilor din oricare centru universitar din țară.

„Statisticile demonstrează la nivel mondial în ultimele decenii o creștere fără precedent a incidenței obezității și a bolilor asociate, indiferent de categoria de vârstă sau de nivelul economic al sistemelor sanitare din țările afectate. Așadar, pentru abordarea subiectului, SideMED propune un eveniment care oferă posibilitatea unui dialog liber cu doi practicieni cu ani de experiență, care tratează activ consecințele acestei boli: dr. Cerin Gheorghe, cardiolog în cadrul Clinicii San Gaudenzio, Novara, Italia, și dr. Munteanu Rubin, chirurg bariatru în cadrul Spitalului Monza, București. Subiect de actualitate și cu implicații directe în viața de zi cu zi, obezitatea se prezintă astăzi ca o altfel de pandemie, pentru a cărei combatere cei doi distinși invitați vor aborda dimensiunile multifațetate ale problemei – de la cele de ordin estetic și metabolic, până la invaliditatea gravă de care obezitatea poate fi însoțită”, au transmis organizatorii evenimentului.

Evenimentul își propune să demonstreze că educația medicală de calitate și formarea profesională se pot face și la distanță, pe o temă de larg interes, care nu prezintă granițe.

Obiectivele simpozionului sunt de a inspira dorința de cunoaștere, de a cultiva curiozitatea celor implicați, studenți sau specialiști, și de a descoperi împreună amănunte cu răsunet concret și imediat în viața de zi cu zi, atât din perspectivă medicală, cât și ca simpli consumatori.

„Avem convingerea că varianta online de desfășurare a evenimentului pune la dispoziția participanților o nouă resursă de învățare și dezvoltare, atât pe plan profesional, cât și personal”, au mai precizat organizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram