UMFST, într-un proiect internațional de adaptare a curriculei din domeniul Ingineriei Industriale și Management la cerințele industriei 4.0

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, este parte a unui proiect internațional de adaptare a curriculei din domeniul Ingineriei Industriale și Management la cerințele industriei 4.0.

Industrial Engineering and Management of Higher Education (IE3) este o echipă formată din profesori de Inginerie Industrială și Management de la prestigioase universități europene, care, împreună cu comitetul de dezvoltare profesională al studenților din rețeaua internațională ESTIEM, au lansat un proiect prin care investighează decalajul dintre nevoile de cunoștințe din cadrul industriei actuale pentru implementarea industriei 4.0 în oferta universităților care au domeniul Inginerie Industrială și Management.

„Suntem mândri că Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș poate face parte din acest proiect, dat fiind faptul că domeniul Inginerie Industrială și Management este foarte bine reprezentat la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației prin programul de studii de licență Inginerie Economică Industrială, prin programul de studii de masterat Ingineria Sistemelor Calității și prin studiile de doctorat”, a precizat șef lucr. dr. ing. Mihaela Bucur.

Șef lucr. dr. ing. Mihaela Bucur a mai explicat că rezultatele acestui studiu identifică lipsurile din cadrul cursurilor oferite de programele de master IEM referitoare la industria 4.0 și identificarea metodelor de bune practici pentru a adapta planurile de învățământ din acest domeniu la realitatea din industrie. Se dorește astfel identificarea unui noul model educațional al programelor din domeniul IEM, contribuind la creșterea calității curriculei academice în toată Europa. „În ultimii ani, Industry 4.0 a fost forța motrică și inima industriei. Pe baza acestui lucru se analizează stadiul actual în industrie și este momentul să lansăm noi activități de cercetare pentru a pregăti noi profesioniști multidisciplinari și absolvenți universitari pentru a fi gata să răspundă cerințelor actuale prin implementarea industriei 4.0 în domeniul ingineriei industriale. Pentru aceasta, cerem ajutorul în completarea a trei chestionare, fiecare fiind conceput pentru a evalua opiniile a trei categorii de grupuri”, a mai arătat șef lucr. dr. ing. Mihaela Bucur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram