Socializarea şi ştiinţa în perfectă armonie

 

11174663_1568351553453436_7825202478497325811_oCongresul Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis” 2015 s-a bucurat de un număr impresionant de ~  1000 de participanţi, care pentru o perioada de 4 zile au îmbinat în mod armonios ştiinţa, practica medicală, învăţarea cu socializarea şi distracţia.

Deschiderea festivă a acestui eveniment amplu a avut loc pe data de 22 aprilie la Teatrul Naţional din Tîrgu-Mureş unde invitaţii şi-au ocupat locurile şi au admirat scena care a găzduit oamenii reprezentativi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai congresului, Ligii Studenţilor şi nu numai. Discursurile, care s-au dovedit a fi cât se poate de deosebite şi pătrunzătoare, au fost urmate de un Cocktail Party unde socializarea a atins cote maxime, congresul fiind în mod oficial deschis cu un pahar de şampanie şi savurarea multitudinii de delicatese aflate pe masă. Simultan a avut loc şi Târgul Educaţional reprezentat de numeroase secţii cum este Chirurgia I, clinicile de Pediatrie, Neurologie, Dermatologie, Psihiatrie etc.

Ziua de joi a fost încărcată de informaţii, prezentări, cursuri şi workshopuri însă oboseala nu şi-a avut locul în clubul „Old City” unde şi-au făcut apariţia cizmele şi pălăriile de cowboy la petrecerea cu tema „ Wild Wild West”. Petrecăreţii din vest au avut de înfruntat şi o probă în care o fată curajoasă a trebuit să prindă cu un lasou un băiat urmând apoi dansul care a ţinut până dimineaţa. La fel s-a întâmplat şi la „Latino party”, care a avut loc vineri în clubul „The One”. Această petrecere a reprezentat ocazia ideală de a învăţa câţiva paşi de dans specifici alături de un instructor. Astfel, ringul de dans a prins viaţă, perechile lăsându-se purtate de ritmurile latino. Distracţia şi voia bună a fost în toi până dimineaţa.

Cu o tentă mult mai sofisticată, seara de sâmbătă a întâmpinat invitaţii la Hotelul President la „Masquerade Bal”. Măştile sclipitoare, rochiile şi costumele atent alese au umplut sala de eleganţă. Auzul invitaţilor a fost plăcut surprins de vocea studentei Sorana Mărgăraş, care a interpretat o melodie lentă, cât se poate de potrivită pentru o asemenea ocazie.

Ringul de dans a avut prilejul de a fi păşit de trupa „Mini Arabesque”, balerinele fiind o adevărată încântare prin atitudine, graţie şi talent. De asemenea, un alt moment a captat atenţia tuturor prin dansul studenţilor Norbert Wellmann, Claudiu Vartolomei şi a partenerelor lor, Andrea Székely şi Octavia Moldovan. Explozia de energie, dans, socializare şi voie bună a întreţinut atmosfera perfectă pentru încheierea congresului Marisiensis 2015.

Departamentul Social, coordonat de studentele Marina Bubău, Delia Ceteraş şi Sabina Hădărig, alături de toţi voluntarii au reuşit ca distracţia, destinderea şi socializarea să îşi aibă locul după o zi obositoare şi încărcată de informaţii.

Felicitări tuturor şi sperăm ca reuşita congresului să se oglindească şi la Marisiensis 2016!

 

Istvánfi Noémi Marta – voluntar blog.umftgm.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram