Start előtt a Diáknapok 2016-os kiadása

A Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál május 3-án megtartott  0  napi Gitárest-koncertjével a rendezvény 19. kiadása öt napossá bővül. Nem maradnak el a  hagyományos sport, társas és kreativítás próbák, sem a hagyományos diákfelvonulás és a fergeteges Maros-parti koncertek.

Az aktív diáknaposok  a megszokott módon csapatokba rendeződnek. Idén 41 csapat jelentkezett. Mindegyikben 35 alaptag található, mellettük szimpatizánsok is erősítik a csapatokat. Az előző időszakhoz hasonlóan idén is akár 100 fős csapatok is fogják a  marosvásárhelyi utcákat szelni. A Veteránok csapat tagjai nevükhöz méltó módon feloldozást kaptak, így hát koruktól függetlenül idén is részt vesznek a diáknapokon.

A fesztiválhangulat idén kifejezettebb lesz a Maros-parton mint valaha az elmúlt tizenkilenc év során. A vásárhelyi egyetemisták – és nem csak – szerdán a Halott Pénz népszerű dallamaira mozoghatnak, majd csütörtökön az Intim Torna Illegál népszerű refrénjeire járhatják az örömtáncot. Pénteken a Koszika & The Hotshots és a Palma Hills fogja uralni a színpadot, miközben szombaton a  The Pinwheels és a Bagossy Brother Company fogja diktálni a ritmust. A szervezők az időjárástól függően 1 800 – 2 000 emberre számítanak minden este.

13061999_10153560754973316_3081529648517512063_n

A diáknapok  nyertes csapata ingyen vehet részt majd a torockói Double Rise Fesztiválon (június 30 – július 3.), viszont a második helyen végzett csapattagok sem szomorkodhatnak. Ők a Tusványosra nyernek jegyet július 19-24. között. Azok a diákok akik bérletet vásároltak vagy részt vettek a Facebook-játékban a bonchidai Electric Castle-re nyerhetnek bérletet a diáknapokat rendező Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) jóvoltából.

Nem marad más hátra mint közösen mondjuk „Az erő legyen veletek!” és  „Nincsen hangotok!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram