Campania „Donează sânge! Fii erou!” – la cea mai amplă ediţie de până acum

În perioada 9-13 mai 2016, proiectul „Donează sânge! Fii erou!” organizează o nouă campanie de donare de sânge. Ceea ce este diferit de această dată este faptul că va fi cea mai amplă și complexă campanie de donare de sânge care s-a organizat până acum în România și se va desfășura simultan în 9 centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Tîrgu-Mureș și Oradea.

Donarea de sânge este un gest de solidaritate simplu şi generos care permite ca în fiecare an milioane de bolnavi să primească o şansă la sănătate şi viaţă. Donatorul oferă din prinosul său de sănătate o mică parte pentru pacienţii din spitale, componentele sanguine fiind indispensabile pentru supravieţuirea bolnavilor cu leucemie, cancer, naşteri dificile, operaţii, accidente, hemoragii, arsuri grave.
12974274_1238408899521775_4159789909125762573_n

În fiecare an, Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Tîrgu Mureş promovează donarea, recoltează , testează, produce şi distribuie în jur de 40.000 de componente sanguine. Din păcate, donările nu sunt niciodată suficiente pentru a acoperi toate cererile, în Tîrgu Mureş nevoile de componente sanguine pot fi satisfăcute prin cel puţin 80 de donări pe zi, iar necesarul creşte în fiecare an.

Așa că vă invităm să participați la Campania “Donează sânge, fii erou” în intervalul 9-13 Mai. Sunteți invitați la Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș pe strada Gh. Marinescu nr. 38 sau la Centrul Regional de Transfuzie Sangină pe str. Molter Karoli între orele 8-12 să donați sănge. Trebuie sa aveți la dvs. un act de identitate si carnetul donatorilor (pentru cei care au mai donat inainte sânge).

Tot în cadrul acestei campanii sunteți invitați să participați la comunicarea științifică  “Complicații transfuzionale” susținut de dr. Perian Marcel  in data de 10 Mai, ora 20, Sala II UMF.

Mai multe informații despre condițiile de donare, recomandări inainte și după donare, tipurile de donare, desfășurarea procesului si multe altele le puteți găsi pe pagina evenimentului sau pe pagina Centrului de transfuzie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram