Straie de sărbătoare pentru UMF Tîrgu Mureș

Încununând șirul de evenimente sub egida UMF70 urmează o săptămână agitată și frumoasă, marcând Zilele Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș. Perioada 7-11 decembrie 2015 va reuni manifestări științifice, sociale, culturale şi sportive,  un adevărat ,,maraton” al manifestărilor academice, al conferințelor cu mare afluență de cadre și studenți, al culturii universitare și al manifestărilor sportive din Tîrgu-Mureș.

Trecând printr-un șir de evenimente ce se derulează din trecut până în prezent, Zilele UMF 2015 pune în lumină realizări deosebite în chirurgie, Conferința Națională de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară – ConCordis precum și simulări aplicate în Medicină. Un punct extrem de important pe agenda săptămânii îl reprezintă inaugurarea Centrul de cercetări avansate medico-farmaceutice, promovând educația și cercetarea științifică în acord cu cerințele de integrare în societatea cunoașterii, care presupune consolidare și dezvoltare prin promovarea excelenței la nivelul tuturor activităților.

Tradiția  universității noastre în cercetare-inovare a dezvoltat în timp  o cultură a cercetării și preocupări pentru valorificarea rezultatelor cercetării în folosul sănătății semenilor noștrii. Priorități naționale dezvoltate și colaborări prestigioase, unele în extensii universitare internaționale, a căror beneficiari suntem și în prezent, sunt rezultatul și al politicii promovate de conducerea universității – astfel ajungând în pragului unui eveniment important pentru UMF Târgu Mureș dar și national, datorită inaugurării unui simbol al viitorului.

logo2-1024x410

Și pentru a celebra o frumoasă vârstă, totul se desfășoară într-un cadru festin marcat prin evenimente pentru suflet precum Concertul Studențesc de Colinde, Concertul aniversar UMF70 susținut de Corul de Cameră “Madrigal” dar și o gala festivă ce îmbină memorii printr-o retrospectivă a UMF, lansări de carte dar și a monedei aniversare emisă de Banca Națională a României.

Un program complet academic și spiritual – vă invită de a lua parte în perioada 7-11 decembrie pentru a fi alături și a marca împreună Zilele Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș!

Mădălina Anciuc – voluntar blog.lstgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram