Studente de la Facultatea de Economie și Drept participante la competiția națională Academia de Investiții

În perioada 05 octombrie – 21 decembrie 2022, Institutul de Studii Financiare (ISF) în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Bursa de Valori București (BVB) și Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF), a organizat proiectul național de educație financiară „Academia de Investiții”. Proiectul s-a desfășurat sub forma unei competiții studențești la care au participat 35 de echipe din 13 universități din România, oferind posibilitatea studenților participanți să își dezvolte cunoștințele și abilitățile de administrare a investițiilor financiare prin interacțiunea cu lectori formatori specializați în domeniul pieței de capital. 

„Facultatea de Economie și Drept din cadrul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș a fost reprezentată de echipa UMFSTudent Investors, formată din studentele Maria Cristina Herțeg (CIG3), Tamara Sárdi (FIB3) și Maria Busuioc (CIG2), iar la  finalul competiției, echipa noastră a reușit performanța de a se clasa pe locul trei, după echipele TfT-Three4Tech (ASE București) și AMG Investments (UBB Cluj Napoca). Ne bucurăm de acest frumos rezultat care provoacă generațiile următoare de studenți să reprezinte în continuare facultatea noastră la această competiție și să o mențină cu onoare în topul clasamentului”, a declarat coordonatorul echipei din partea facultății, lector dr. Ovidiu I. Spătăcean. 

„Proiectul Academia de Investiții a reprezentat pentru mine o oportunitate de a interacționa cu specialiști din domeniul financiar care, prin intermediul prezentărilor susținute, m-au ajutat să descopăr o altă latură, mai puțin cunoscută a acestui domeniu. În plus, pregătirea studiului de caz a reprezentat o reală provocare deoarece, alături de echipa mea, m-am aflat în postura de consultant de investiții. O ipostază în care nu m-aș fi imaginat vreodată, dar care, în ciuda dificultăților, mi-a plăcut, motiv pentru care sunt convinsă că experiența acestui proiect îmi va fi utilă în viitor din punct de vedere professional” a transmis studenta Maria Cristina Herțeg.

„În ciuda faptului că la începutul acestei experiențe,aveam un nivel mai redus al cunoștințelor despre piața financiară și cea de capital, pe parcursul participării la această activitate am reușit să-mi dezvolt și să cresc nivelul de cunoștințe, am aflat și informații pe cât de interesante pe atât de corelate la ceea ce se întâmplă la momentul actual în „lumea reală”, aspecte pe care le-am abordat din perspectivă practică. Astfel, această experiență mi-a provocat dorința de informare mai aprofundată în ceea ce privește piața financiară și cea de capital”, a declarat studenta Maria Busuioc.

„Prin experiența câștigată în cadrul Academiei de Investiții am reușit să înțeleg noțiunile legate de investiții, să mă familiarizez cu ele. Am interacționat cu o echipă implicată care m-a ajutat să-mi dezvolt capacitatea de a lucra în echipă. Sunt sigură că oportunitatea de a participa la acest concurs o să mă ajute și în viitor să mă dezvolt pe partea profesională”, ne-a împărtășit studenta Tamara Sárdi.

Felicitări UMFSTudent Investors!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram