Studenți pasionați de literatură, la prima întâlnire a Cercului Literar UMFST

Feedback cerc literar 1Prima întâlnire a Cercului Literar UMFST a avut loc miercuri, 6 noiembrie 2019, prilej cu care s-au reunit mai mulți studenți pasionați de literatură (poezie, proză, teatru, critică literară) pentru a-și face cunoscute lucrările și pentru a-și îmbogăți imaginarul și repertoriul tehnic.

Primii care au citit din creațiile lor au fost Manuel Ienciu, Diana Mișca și Adrian Barbu, studenți ai Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”. Totodată, a avut loc și o lansare de carte. Textele au fost lecturate și dezbătute sub coordonarea lectorului universitar dr. Dumitru Mircea Buda, prodecanul facultății.

Feedback cerc literar 4„Au fost patru ore superbe ieri seară, la prima întâlnire a Cercului literar UMFST. Am avut lecturi, comentarii și dispute intense, lansare de carte (Gabriela Feceoru) și un exercițiu de scriere creativă. O atmosferă neverosimilă de emulație și colegialitate, de solidaritate intelectuală, între studenți de la Medicină, Farmacie, Stomatologie, Inginerie, Informatică, Filologie și elevi de liceu. Vă așteptăm, pe toți cei care scrieți, la următoarele ediții”, a afirmat lect. univ. dr. Dumitru Mircea Buda.

Întrunirile cercului oferă tuturor posibilitatea exprimării artistice în formă literară fiind, în același timp, și o bună oportunitate de a socializa.

„Creațiile mai tinerilor mei colegi de breaslă m-au entuziasmat. Textele pe care le-au citit mi-au amintit de perioada formării, care este cea mai frumoasă perioadă din viața unui poet. Cea mai zbuciumată, dar şi cea mai plină de sens, cercetarea întru conturarea personalității poetice se întâmplă de acum într-un spațiu care le va fi prielnic şi lor, dar şi nouă în egală măsură. Cred că Cercul literar de scriere creativă va constitui de acum una dintre atracțiile UMFST, a transmis autoarea Gabriela Feceoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram